12-05-2018 | Meer kinderen in gebroken gezinnen

Steeds meer kinderen groeien op in gebroken gezinnen. Drie op de tien vijftienjarigen wonen niet samen met beide ouders. Kinderen van ongehuwde vaders en moeders lopen meer risico in die situatie te belanden.

Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. De relaties van ouders in de afgelopen jaren werden nauwkeurig onder de loep genomen. Zo wordt niet alleen gekeken naar getrouwde paren, maar ook naar stellen die ongehuwd samenleven. Wat blijkt, kinderen van die laatste groep hebben relatief vaker te maken met ouders die uit elkaar zijn. Het CBS kan hiervoor geen exacte verklaring geven.

Elk jaar krijgen 53.000 kinderen te maken met een breuk tussen hun ouders. In 2016 waren dit 33.000 echtscheidingen. Hoewel het aantal echtscheidingen de laatste jaren op eenzelfde niveau ligt, stijgt het percentage van kinderen dat niet met beide ouders woont. Van 10% in 1997 tot 30% in 2017.

Opvallend volgens het CBS is het feit dat niet veel ouders komen tot co-ouderschap, slechts 25% koos hiervoor.

Reden temeer om u goed te laten voorlichten over de voordelen van co-ouderschap. Onze mediators staan voor u klaar u hierbij behulpzaam te zijn.

Bron: Algemeen Dagblad Mei 2018

In het nieuws