De Mediator:
bemiddeling bij scheiding

Uw rechten en uw plichten, we vertellen u er graag over

Klik hier voor een overzicht van onze vestigingen

10-05-2020 | Lijfrenten en stamrecht bij echtscheiding: vermogen of inkomen?

In de praktijk kunnen wij vaststellen dat er bij echtscheidingen vaak twee financiële zaken een grote rol spelen. In de eerste plaats hoe wordt het vermogen (lees: bezittingen) verdeeld. En in de tweede plaats, de bespreking over het betalen van partneralimentatie.

Maar wat als b.v. één van beide partners een eigen BV heeft en hier een stamrecht in is opgenomen? Of dat iemand al gepensioneerd is en zijn of haar inkomen uit een lijfrenteverzekering bij een verzekeringsmaatschappij tot hem of haar komt? Is dit dan vermogen dat moet worden verdeeld?, of wordt dit als inkomen meegenomen in de te betalen partneralimentatie? Het kan natuurlijk niet beiden, én verdelen én een grondslag voor de partneralimentatie.

Laat u derhalve deskundig door onze mediators voorlichten en aan de hand van de door de mediator gemaakte berekeningen kunt u samen weloverwogen keuzes maken.

Waarom De Mediator?

Na een wat aarzelend begin( in verband met de complexiteit ( buiten de schuld van dhr barkel uiteraard) zijn we er samen toch goed en naar alle tevredenheid uitgekomen!

34

vestigingen, en we breiden
nog steeds uit

Hulp nodig?

Neem vandaag nog contact op